de minuts llegits

Equip infantil del Club Deportiu Sant Jordi temporada 1970-71.


Els integrants de l’equip infantil de la temporada 1970-71 del Club Deportiu Sant Jordi, van organitzar una trobada per tal de celebrar el 50è aniversari de la seva constitució com equip de futbol i alhora realitzar un acte de reconeixement i agraïment al qui seria el seu benefactor i president en Pere Llinàs Font «Peixet» i al Tomeu Munar Crespí «Tolo de can Canyar», el seu entrenador i com un «Pare» d’aquest equip infantil. Aquesta trobada d’antics jugadors estava prevista pel 2020, per celebrar el seu 50è aniversari, però amb la Covid-19 no es va poder fer. L’organitzador d’aquesta trobada ha estat en Tomeu Mayol «Volando» amb l’ajuda i col·laboració d’altres membres de l’equip


També es va fer entrega d’un centre de flors a les filles i familiars del Pere «Peixet», així com a la Rosa Adrover Jaume, esposa del «Tolo de can Canyar».


La gènesi d’un nou club. Aquest equip infantil constituït la temporada 1970-71, tenia la seu al Bar Recreo «Can Peixet», carrer Monteros. Va ser l’embrió que germinà en el Club Deportiu Sant Jordi, uns
anys després el 1974.
L’equip estava format pels següents jugadors: Tolo Mayol Adrover, Sion Riutort Zuzana, Llorenç Capellà Tomàs, *Vicenç Muñoz Ruiz (Lluís), *Gabriel Miralles Amengual (Joan Garau Orell), Bernat Garau Orell, *Pedro Rigo Sastre (Josep Maria Lendínez Gonzàlez), Miquel
Capellà Vich, Sebastià Bauzà Fiol, Sebastià Ferrer Garau, Gabriel Pou Jaume, Guillem Mascaró Homar, Joan Bonet Bibiloni, Pedro Bibiloni Perelló, Joan Bauzà Cañellas i Bartolomé Mora Escalera. Després de tants d’anys, ja podem dir que els jugadors marcats amb l’asterisc * són els jugadors oficials i els que estan dins el parèntesi, són els que jugaven i com la resta suàvem la camiseta amb molt d’orgull.


Gran part d’aquells jugadors de l’equip infantil, després de jugar amb diversos clubs, com foren l’Atlètic Balears, CD Soledad, Levante… juntament amb els jugadors existents en el C.D. Recreo, formarem l’any 1974 el Club Deportiu Sant Jordi, que jugava a la categoria de
tercera regional, i assolí any rere any una categoria superior fins a arribar a la primera regional, l’any 1979.
Erem molt jovenets en la nostra etapa d’infantil, i ens constava entendre que l’esforç que feiem no anava a vegades amb els resultats obtinguts. Tot i l’alegria per haver guanyat, també teníem dies de plors i pena per haver perdut, o per alguna injustícia arbitral al nostre veure. Però, l’esport i la competició està sotmesa a les circumstàncies del moment,
a la qualitat del contrari, a la seva sort o desgracia, a l’encert o errada arbitral, a la sort i habilitat que ens correspon a cada un de nosaltres en la nostra tasca amb l’equip, és a dir, el davanter fer gols, el defensa no deixar espais al contrari, el porter evitar els gols i els creadors i distribuïdors a passar bé la pilota… d’aquí a tenir dies alegres, memorables,
tristos, enrabiats, contrariats… i amb els nostres plors i les nostres llàgrimes, un dia d’alegria i altres de pena o de ràbia per entendre que la decisió arbitral no ha estat encertada, o que el xut realitzat amb intenció de gol, ha sortit fora, o el porter l’aturada i per tant, hem sentim frustrats, i ho considerem com una injustícia.


El passat dissabte 23 d’octubre, hem pogut recordar anècdotes i vivències, en definitiva, afortunadament hem arribat fins aquí a pesar de tot! Alguns desgraciadament ja no són amb nosaltres, per a ells, un sentit record i reconeixement a la seva contribució esportiva i humana.
En l’actualitat, el CE Sant Jordi, va líder en la categoria de Preferent amb moltes possibilitats de concretar una gran temporada, amb un joc dinàmic, viu, compromès i molt tècnic malgrat la joventut dels seus jugadors.


Enllaç del resum del darrer partit contra UE Petra:
https://www.futbolbalear.es/2021/10/24/cronica-regionalpreferentemallorca-santjordi2-
0petra/

Josep Maria Lendínez Gonzàlez
25 d’octubre de 2021
Sant Jordi

Darrer de