/
de minuts llegits

“Hem tengut un incident que ens farà modificar l’activitat d’aquests 3 anys” AAVV Pla de Sant Jordi

Han passat moltes coses amb la COVID pel mig, i la AAVV del Pla de Sant Jordi no ha aturat en cap moment, i ho hem notat als nostres carrers.
Però hi ha temes burocràtics que hem volgut demanar, en quin punt es troben i en Xisco Jaume Carbonell, president de la AAVV ens ha contestat amb molta claredat.

Com està la AAVV actualment?
Està beníssim, hem estat aquests dies molt enredats amb les festes del patró i la gent ha respost molt bé post pandèmia. També estam col·laborant amb la Fira del Caragol que serà ben aviat.
Però hem de dir que aquest mes hem tengut un incident que ens farà modificar l’activitat d’aquests 3 anys. Hem fet entrega dels documents per les subvencions necessaris, com sempre, no obstant per un tema de burocràcia o més bé tecnocràcia ens han reduït la subvenció de 39.000€ a 7.200€ per tres anys. L’Ajuntament de Palma argumenta que no hi ha volta enrere perquè és un tràmit molt rígid.
Això ens fa replantejar algunes activitats i apostar molt més per l’autogestió. Ho traurem quasi tot endavant, però haurem de prescindir de la Setmana Cultural, per exemple, i tot costarà una mica més.
D’aquí res toca junta general extraordinària a on ho explicarem amb claredat als socis, així i tot, ho hem fet saber a la resta d’entitats del poble i amb un comunicat crític a les institucions.

Cal dir que l’excursió que tenim dia 22 de maig al Camí des Correu encara és vigent.

Sobre el tema de Centre d’Atenció Temporal d’Estrangers, com està la qüestió?
Estem molt contents de la coordinació que s’ha fet entre entitats de tot el Pla de Sant Jordi, Son Ferriol, Es Pil·larí, S’Aranjassa, etc… per evitar el CATE en un lloc tan insoluble i denigrant per aquestes persones. Gràcies a una reunió amb n’Aina Clavo, delegada del Govern Espanyol a Balears, on es va exposar totes les raons, es va fer una reflexió i finalment decidiren dur-ho a Son Tous, a parer nostre, un lloc molt més correcte.

I el tema de l’escola nova de Sant Jordi, com va?
Es un dels qüestions que ens preocupen més, ja que actualment hi ha molts nins santjordiers que no es poden matricular al poble per falta de places.
Sabem que és una reclamació de molts d’anys, vists els vint-i-set anys de reclamació d’una escola a Son Ferriol i encara esperen. Però veiem que al PGOU ja ho han tengut en compte i han adjudicat un espai educatiu al solar proposat, així i tot, no vol dir res, encara queda molt de camí.

El tema del pàrquing és un dels problemes més reclamats entre els veïns, com ho veis?
De fet, és un qüestió que fa molt de temps que reclamam, amb la plaça nova en llevarà i tanmateix la lògica diu que si augmentam de població. Cada família en té com a mínim 2 vehicles, és evident que prest arribarà a un punt que explotarà. El transport públic és el que és per ara, per tant, no arreglarà res.
Fa temps que demanam un solar per a un pàrquing de proximitat per eixugar el problema, però no veim clar que les institucions ho tenguin present. És un tema que s’ha de solucionar JA!

I la plaça del poble? Serà enguany?
(Riu) serà ben aviat pel que diuen. Però no me’n refii de les dates que es diuen.

La Via verda, està molt verda?
Abans de la pandèmia, pareixia que estava tot preparat, m’ensenyaren plànols i coses molt avançades que ajudarien a la comunicació dels nostres pobles. Es suposa que eren uns doblers que venien d’Europa i que si no es realitzava la infraestructura es perdien.
Post pandèmia he estat a 3 reunions demanant l’estat d’aquest tema i no he obtingut resposta, vull veure si a la pròxima ens diuen res.

Altres temes que vos preocupen que trobau que no han realitzat aquesta legislatura?
Consider molt important tenir un PAC a Sant Jordi, és imprescindible tenir pediatres, etc… Els serveis de Sant Jordi s’han d’ampliar d’acord amb l’augment de la població.

Moltíssimes gràcies per respondre tota la bateria de preguntes.
A voltros, si pens en res més per informar, vos ho faré saber!





Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Darrer de