de minuts llegits

Els records són l’esperança de la vida.

Potser un dia qualsevol, un conegut et saluda amablement, et venen ingents records¡ d’aquella persona que va procrear la persona que t’ha saludat. Avui, per dir un dia, podrien ser tots, he tingut aquesta experiència. El fet de creuar-te amb un fill o filla o amb un pare o mare d’aquella persona que ja no és entre nosaltres per les circumstàncies sobtades de la infortuna o de la mort. Sigui per malaltia, per accident o per qualsevol altra causa, et venen flaixos de moments alegres que tu també has pogut gaudir juntament amb aquella persona coneguda i estimada que ja no és entre nosaltres.


Enyores la seva presència, les seves cabòries, recordes els seus desitjos, els seus somnis,en definitiva si convivim dins un espai físic comú, com pugui ser un poble i, per tant, dins el mateix entorn social, ens hem de sentir reconfortats amb aquests records que sobtadament et provoca novament el fet d’una salutació d’algú conegut, que sense ser el mateix ésser que un enyora per haver conviscut i viure moltes experiències plegats des de
la infantesa, a l’escola, al futbol, al cinema, o les nits de gresca amb les primeres iniciacions amoroses o entre tantes altres situacions i experiències viscudes i compartides.


Aquests moments t’alegren i sobretot, et reconforten en recordar que la teva insignificant i minúscula interacció amb aquella persona amiga, familiar o coneguda t’has sentit partícip i has contribuït d’alguna manera, a fer avançar aquesta societat en la convivència entre
veïns o veïnes i a interactuar amb la voluntat de participar en una perspectiva compartida d’un futur comú, que certament et semblava incert, però que a mesura que la vida discórrer vas agafant més confiança amb la consolidació d’una amistat, d’un treball conjunt entre iguals i diferents, per tal de seguir avançant com una societat solidària, compromesa i sobretot, pacífica i de plena amistat.


I que pot deixar de ser una realitat i no quimera en qüestions de segons.


Desig que aquest Nou Any, sigui proverbial i ens doni més temps pel record d’aquells que ja s’han convertit en pols d’estrella.


Venturós 2023
Josep Maria Lendínez González

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Darrer de