de minuts llegits

Al Liceu hi trobareu una exposició sobre cultura oral i paisatge agrari

EXPOSICIÓ
«Cultura oral i paisatge agrari» al Liceu
.


El passat dia 31 de març a les 12 del migdia s’inaugurà l’exposició «Cultura oral i paisatge agrari» al Liceu de Sant Jordi organitzada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca que no pogué ser pública del tot per causa de les actuals mesures anticovid.

Es tracta d’un projecte de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Occitània, Catalunya i Illes Balears) en el qual participa el Consell de Mallorca. El projecte esmentat pretén «documentar, posar en valor i donar a conèixer els elements immaterials lligats als processos de transformació paisatgística que han derivat dels canvis en l’agricultura i els processos productius.»


Els paisatges agraris triats són el Pla de Sant Jordi per Mallorca, el Priorat per Catalunya i el «Rayon» de Ròcafòrt per Occitània. En el cas del Pla de Sant Jordi s’han fet entrevistes a dotze persones com pagesos i pageses, restaurador de molins, antics trencadors, de l’àmbit de la investigació històrica i filològica, etc.

L’Exposició es pot visitar el mes d’abril al Liceu de Sant Jordi, en divendres i dissabtes, segons l’horari de visites adjunt. És important tant pel que aporta del passat i el present com per al futur del Pla de Sant Jordi.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç:
https://copcade.conselldemallorca.cat/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Darrer de