de minuts llegits

Sant Jordi amb Ucraïna

El passat 30 d’abril diversos conjunts de música i solistes de Sant Jordi oferiren un concert benèfic per a recaptar ajuda per al poble germà d’Ucraïna, en aquest moments invadit i objecte de destrucció material i de vides humanes. L’organització anà a càrrec de l’Associació de Veïns, Arpellots Havaneres Band i la Parròquia de Sant Jordi.

L’acte, amb més de dos centenars d’assistents, es realitzà a l’església de Sant Jordi. La recaptació, 2.150 euros, anà íntegra a Càritas Mallorca amb el destí esmentat.

Miquel Sbert fent la presentació.

Obrí l’acte el presentador, Miquel Sbert, que dedicà unes paraules sentides de solidaritat amb els ucraïnesos i ucraïneses, «avui massacrats per la ignomínia» digué, que han quedat al seu país per a defensar-lo de la barbàrie invasora o que han hagut de fugir, especialment dones amb les seus fills i nets, per a poder salvar la vida. Altres paraules seves foren:

«Avui a totes i tots, artistes i assistents, ens han duit aquí el dolor, el sofriment, la consternació i, també la ràbia. Però també la solidaritat i l’amor.

Nosaltres, gent humil d’un poblet situat a una illa petita, allunyats dels centres de poder, ni podem comprendre les raons d’aquesta agressió contra una nació, ni podem sols imaginar les conseqüències reals d’aquesta guerra cruel, com totes… Només podem entendre que això és dolent…

Ja sabem que la nostra petita aportació només serà una molècula dins un oceà, però també sabem que el camí més llarg comença amb una primera i minúscula passa.»

Cartell convocant al Concert per Ucraïna

Fou una vetlada emotiva i solidària sense deixar de recordar les més de seixanta guerres que tenim avui en el nostre món.

Encrulles

Començà el concert el grup «Encrulles» amb No hi ha cap pedra, Don Francisco, Villa Despecho i Olor d’estiu.

Es Rovellats

Després continuaren «Es Rovellats» amb un «rock tranquil» com ells l’anomenaren: Shinning, Mira’m els ulls, Ver la vida pasar i Losing your mind.

L’ucraïnès i santjordier d’adopció Albert.

A l’intermedi ens dirigí unes paraules el nostre veïnat ucraïnès Albert que agraí el suport del nostre poble.

El Chico.

El tercer en actuar fou «El Chico», Biel Roca Llabrés, amb María Isabel, María la portuguesa i Ojos de gata.

Pere Víctor.

El quart va ser el mestre del CEIP de Sant Jordi, Pere Víctor Rado, que començà amb una cançó de bressol ucraïnesa, Ay Lulli, que feu acabar amb el nostre Noninó. També, Cançó sense nom, Escoltau en el vent i Que ploguin flors.

Arpellots Havaneres Band.

Després fou el torn dels «Arpellots Havaneres Band» amb La Paloma, Mariner de terra endins i l’antibel·licista El canó de Palamós.

Manolo i Candi.

Per acabar la vetlada, va ser el grup de «Manolo i Candi» que cantà Y nos dieron las Diez, Quiero confesar i Resistiré.

Moment del concert acompanyant els cantants.

Tots els grups feren comentaris al·lusius a la barbàrie d’aquesta invasió a Ucraïna i el desig que aquesta tragèdia de destrucció s’acabi ja.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Darrer de