1 minut llegit

Ens vigilen!

Torre de Sant Jordi.

L’Església del poble de Sant Jordi, és feta a partir de la destrucció de l’oratori del segle XIV imitant les antigues basíliques romanes. La primera pedra fou en 1924 i acabada en 1946 quan s’esbucà l’oratori.

I just al campanar, que és de caràcter historicista romànic, de 1893, hi ha un detall, que molts santjordiers no perceben a la vista, és normal, el campanar de Sant Jordi és força alt com per veure-ho amb claredat.

Esculpides, hi ha 24 cares ferestes de diables vigilant tot el poble des de el punt més alt. No entrarem a analitzar el perquè són allà, però si que direm que quan desperten del seu estat petrificat tenen una presència força notable amb les seves llanderades.
Desperten 3 pics a l’any, per Sant Antoni, per Sant Jordi i per la Mare de Déu d’Agost.
Idò ja ho sabeu, a fer bonda, per què quan desperten…

Foto dels Dimonis de Sant Jordi

Gràcies per tota la feina realitzada Guillem Català!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Darrer de