de minuts llegits

Els veïns de s’Aranjassa, Sant Jordi, es Pil.larí, i Son Ferriol consideren equivocada la decisió del solar on s’ubicarà el Centre d’Atenció Temporal d’Extrangers

Les Associacions de Veinats de S’Aranjassa, Es Pil•larí, Son Ferriol i Sant Jordi varem convocar una roda de premsa per informar als mitjans de comunicació dels motius pels quals mostram la nostra disconformitat en la ubicació del Centre d’Atenció Temporal d’Extrangers. Podeu llegir el manifest que s’ha passat a la premsa.

COMUNICAT DE PREMSA

Els representants de les associacions de veïns de s’Aranjassa, Sant Jordi, es Pil.larí, i Son Ferriol us hem convocat aquí i avui per fer-vos arribar la nostra indignació davant, la més que equivocada decisió que ha pres el nostre Ajuntament, d’ubicar un Centre d’Atenció Temporal per a Emigrants a un solar del tot desapropiat per aquesta finalitat.

El solar que ha triat l’Ajuntament de Palma per a tal efecte es troba situat just aferrat a la Depuradora EDAR 1 de Sant Jordi.

Aquesta depuradora a mes d’emetre un olor absolutament insofrible, també té uns motors que fan que el renou que genera es pugui sentir des del Poble. No ens volem imaginar com ha d’ésser al solar contigu.

La zona on s’ubica aquest solar és una zona que el seu dia va ser una albufera, amb un nivell de capa freàtica d’uns 8cm, fet que la converteix amb zona d’especial risc d’inundació.

Aquest motiu és també el causant que aquesta sigui la zona 0 de proliferació dels moscards que fan tan molesta la vida als habitants de Sant Jordi, s’Aranjassa i algunes zones de s’Arenal.

El solar escollit per l’Ajuntament, a més, no té cap tipus d’arracer natural, fet que provoca que en s’estiu la calor sigui insoportable i a l’hivern faci molt de fred.

I per si fós poc, a 100 metres en línea recta tenim la pista n 2 de l’aeroport de Palma, on ara mateix es sofreix l’enlairament o aterrament d’un avió pràcticament cada minut.

i amb tota aquesta informació les preguntes son molt clares:

Sr. Hila, de veritat que aquest és el solar més apropiat que ha trobat per rebre i donar la primera atenció a unes persones que arriben de fer una travessia en unes condicions tant lamentables?

Hi ha alguna normativa Europea que marqui la distància que hi ha d’haver entre una Depuradora i una zona susceptible d’ésser habitada?

Ens vol fer creure que en tot Palma no hi ha cap infraestructura actualment buida que pugui albergar, dignificar i humanitzar un poc més l’atenció a aquestes persones?

És aquesta la manera que té una “Ciutat d’acollida”, com va declarar aquest consistori de Palma, de rebre a unes persones que arriben en tan males condicions?

Perquè ha ocultat les obres fins i tot als seus propis socis de Govern?

Podem i Més ja han manifestat que no estan a favor de la ubicació escollida per vostè, esperem que la seva pressió vagi més enllà d’un simple comunicat de premsa.
Nosaltres les associacions afectades, per la nostre banda ja hem establert un full de ruta que serà el següent:

Primer de tot demanarem al Policia de Barri que faci un informe per veure la legalitat d’aquestes obres en sòl rústic.

Amb la col.laboració necessària dels nostres veïns de Districte (Associació de Comerç i Associació de veïnats de Son Ferriol, Creu Vermella de Son Ferriol, Associacions de Veïns de Sant Jordi, Casa Blanca, s’Aranjassa, Pil.larí, Ses Cases Noves, Las Maravillas, Sant Antoni de la Platja Can Pastilla, s’Arenal i Federació de Veinats de la Ciutat de Palma) hem sol·licitat la convocatòria Extraordinària amb caràcter d’urgència del Consell Territorial amb la presència del Batle de Palma José Hila.

I també demanarem una entrevista amb la Delegada del Govern la Sra. Aina Calvo per poder-li transmetre de primera mà tot el que hem exposat en aquest manifest.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Darrer de